Jégpálya nyílt Szolnokon

  • Post author:

Szalai Ferenc polgármester és Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke közösen nyitották meg 2019. november 27-én 17 órakor Szolnok új jégpályáját. A város vezetése számára hatalmas öröm, hogy a szolnokiaknak is lehetősége nyílik korcsolyázásra. A polgármester támogatásáról biztosította az üzemeltetőt, Kósa Lajos pedig dicsérte a kezdeményezést, ahogy a szakágak megalakulását, s a MOKSZ-programba való beépülését. Úgy fogalmazott, a főszervező Buczkó István orvos személye – aki debreceniként praktizál Szolnokon – garancia arra, hogy a pálya és korcsolyázás ” jó kezekben” van.

Telegdi Attila gyorskorcsolya ágazati igazgató és Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati igazgató is jelen voltak az eseményen, Belovai József és Galambos Rita szakmai irányításával a Jászberényi Sportegyesület (JSE) és az Újpesti Torna Egylet (UTE) sportolói gyors- és műkorcsolya bemutatókkal színesítették az ünnepélyes létesítményavatót a város lakóinak nagy örömére. A hatalmas közönségsikert követően a nézők – köztük sok száz szolnoki gyermek – is korcsolyát húzott.

Külön öröm számunkra, hogy ismét találtunk olyan egyesületet, ahol gyorskorcsolya szakosztály indul – fogalmazott Telegdi Attila. – Regisztráltak már, amit az elnökség elfogadott. Büszkén jelenthetjük ki, hogy Magyarországon ismét eggyel több gyorskorcsolya szakosztály van.

Edző is biztosított Cseh Liliána személyében, aki a Testnevelési Egyetem hallgatója. Az ő nevéhez fűződik majd az Alap Korcsolyázó Program (AKP) és a gyorskorcsolya szakág tartalommal töltése. A Sport XXI részei is lettek a szolnokiak. Az általános program jelenleg összesen tizenhét tagszervezet indította el kilenc jégpályán.

Szövetségi támogatásban heti két alkalommal kapnak jeget a szolnokiak, amikor  az óvodások és az általános iskolások korcsolyázhatnak majd. Az iskolák beillesztik testnevelési tantervükbe a MOKSZ ágazati igazgatója és Belovai József életműdíjas jászberényi gyorskorcsolya edző szakmai irányításával készült gyorskorcsolya programot: testnevelés órák keretében járnak majd korcsolyaoktatásra a diákok.

A sportágak további népszerűsítése céljából Vedres Noémi és Belovai József Showhajtás néven műkorcsolya és gyorskorcsolya bemutatókat szervez, a közönséget is „megkorcsolyáztatva”, akik mindennek emlékére ajándékkal térhetnek haza. Tavalyi évben Nyíregyháza adott otthon a korcsolyasport élményalapú megismertetésének, idén a most induló szolnoki és hatvani pályák a kiválasztott helyszínek.

You are currently viewing Jégpálya nyílt Szolnokon