Szolnok Orcas HC

Szolnok Orcas Hockey Club

A 2022/23-as évadban a kis Orcas Nagy támogatója! Köszönjük!

,

TAO

Adókedvezmény cégeknek

Cége számára adókedvezményt kaphat, úgy, hogy egyúttal támogat egy helyi közösségi kezdeményezést, a Szolnok Orcas Hockey Sportegyesület csapatait, mely már 5 éve működik nagy sikerrel Szolnokon. 

Télidőben helyi és környékbeli óvodák és iskolák is rendszeresen tartanak szabadtéri testnevelés órákat a jégpályánkon, valamint az Orkák immáron 51 fős utánpótlás hoki csapata is egyre népszerűbb.

Szolnokon az összes gyermek számára biztosítottunk lehetőség, hogy megtanuljanak korcsolyázni, amely rendkívüli mértékben fejleszti a mozgáskoordinációt és ezáltal a fiatalok egész testi és szellemi fejlődésére jótékony hatásal bír. A hockey útján a szolnoki gyerekek megtanulnak csapatban létezni és csapatként gondolkodni. Szüleik pedig támogató közeget adnak a gyerekek sportolásához, akár fizikai munka vállalásával építik a jégpályát. 

Nagyon sok szolnoki és környékbeli gyermek – és nemcsak fiatalok – egészséges életmódját segítheti Ön is most úgy, hogy cégének egy fillérébe sem kerül, sőt előnyös is, mert adókedvezmény jár utána (7,5 vagy 2,5%)!  Bármely kérdés esetén állunk rendelkezésére!

Szolnok Orcas Hockey Sportegyesüket elnök

Dr. Buczkó István

Tel: 36 70 45240 90

Email: ugyvezeto@szolnokorcas.com

Ön mennyit spórolt eddig társaságának a társasági adó rendelkezéssel? A TAO felajánlási konstrukció rendkívül kedvező, minimális (adminisztrációs) költséggel jár és kockázatmentes is az adományozó részéről. A rendelkezés módja emellett igen egyszerű, minimális adminisztrációval jár, és adó visszatérítés érhető el vele.

 

Kinek adható a támogatás?

A cégek társasági adójuk legfeljebb 80%-ának átutalásáról rendelkezhetnek egy kiválasztott kedvezményezett számára, látvány-csapatsport támogatására.

 

Miért támogassunk?

A rendelkezésnek a társadalmi felelősségvállaláson túl számos előnye van a társaságok számára.

  • Nincs költség! A felajánlással kapcsolatban nem merül fel költség, mivel a támogatást az adóhatóság a befizetett társasági adóból utalja tovább a kiválasztott szervezet kérésére. A társaságnál tehát többlet költség – az egyébként is megfizetett társasági adón kívül – nem keletkezik.
  • Nincs kockázat! Amennyiben a társaság bármilyen feltételnek nem felelne meg, az adóhatóság egyszerűen nem utalja tovább a felajánlott összeget. Mivel a társasági adó megfizetésre került, adóhiány nem keletkezhet.
  • Minimális az adminisztráció! A rendelkezést egy formanyomtatványon kell benyújtani, az ügyintézés többi részét a kedvezményezett és a NAV intézi egymással.
  • Nincs cash-flow hátrány! A társaság nem utal támogatást a kedvezményezettnek, csak megfizeti a kötelező társasági adót. A visszatérítés a társaság adófolyószámláján kerül jóváírásra, így figyelembe vehető későbbi társasági adó fizetési kötelezettség csökkentésére.
  • Akár 7,5%-os megtakarítás! Adóelőleg vagy adóelőleg-kiegészítés terhére történő felajánlás esetén a felajánlott összeg akár 7,5%-a is elérhető lehet megtakarításként (egyéb esetben 2,5% a visszatérítés).
TAO támogatás menete cégeknek röviden

A TAO tv. 24A típusú NAV-on keresztüli adófelajánlást a cégek a havi/negyedéves adóelőleg befizetés terhére, a dec. 20-i adóelőleg-kiegészítés terhére, illetve a május 31-i adóbevallás terhére tehetik meg. Az előlegek terhére felajánlott támogatások esetén a befizetést megelőző hónap utolsó napjáig kell beküldeniük a rendelkező nyilatkozatot ahhoz, hogy a sportegyesület megkaphassa a támogatást.

A TAO tv. 22C típusú közvetlen támogatás esetén a végső határidő dec. 20-a, a támogató cégtől függ, hogy hajlandó-e előbb támogatást nyújtani (leginkább a cég cash-flow-jának függvénye).

Mindkét esetben első körben meg kell kötni a támogatási szerződéseket,  meg kell szerezni egyéb szükséges nyilatkozatokat, valamint be kell nyújtani a támogatási kérelmet a Magyar Jégkorong Szövetségnek, és a kiadott Támogatási Határozattal tud a cég a NAV felé rendelkezni vagy az egyesület részére támogatást átutalni.

A szerződések összekészítésére, a támogatási kérelem benyújtására és a határozat kiadására 5-10 napot mindenképpen számolni kell, így egy hóvégi adóelőleg rendelkezés esetén 20-a körül el kell indítani a szerződési folyamatot, hogy ne csússzon ki a cég a NAV határidejéből.

A szükséges adminisztrációt profi TAO pályázatírónk elvégzi.

sfp_mod_jh_jb_akr_001_00078_2022_mjsz_2023-08-02_1690975506_1691143752

Csatolt dokumentumok